Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

energielabel woning aanvragen

Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

Als u overweegt uw woning te verkopen, vraagt u voor uw woning een energielabel aan. Het is niet verplicht vóór 2015, maar het is nog steeds goed om er een te hebben voor gemoedsrust. De overheid heeft een webapp die u kunt downloaden om een energielabel voor uw woning aan te vragen. Het is relatief goedkoop en is 10 jaar geldig. U kunt het ook gebruiken om erachter te komen of uw huis in aanmerking komt voor een lagere energierekening.

Momenteel zijn alleen openbare gebouwen groter dan 250 vierkante meter verplicht om een energielabel voor woningen te dragen EnergielabelPerfect.nl. Dit label moet zichtbaar zijn voor iedereen die deze gebouwen bezoekt. De Inspectie Leefomgeving en Transport bewaakt deze keurmerken. De NTA 8800 energieprestatietest wordt gebruikt om de kwaliteit van de energieprestatie van een gebouw te bepalen. Deze tests worden uitgevoerd via een derde partij om consumenten te voorzien van informatie over de energieprestatie van een gebouw.

Een geldig energielabel geeft u een kostenraming voor het energieverbruik in uw huis, evenals advies voor het verbeteren van de energie-efficiëntie. Dit label is wettelijk verplicht in Nederland. Een gecertificeerde inspecteur kan alleen een label afgeven en moet daarvoor gecertificeerd zijn. Als zodanig voldoen deze classificaties aan de nationale normen en BRL9500. Het keurmerk is 10 jaar geldig. Het is ook belangrijk op te merken dat u uw huis niet zonder kunt verkopen.

Klik door naar de website: https://www.energielabelperfect.nl/